مامائی :
مامایی
هدف و ماهیت
در هر تیک تاک ساعت، نوزاد یا نوزادانی در گوشه و کنار دنیا متولد میشوند. حادثهای که کثرت و قدمت آن باعث شده است تا عظمت این بزرگترین معجزه خلقت از چشم ها پنهان بماند. آری! تولد بزرگترین ، باشکوهترین و بحرانیترین لحظه زندگی و قدیمیترین تجربه بشری است و در میان مشاغل نیز مامایی( در شکل سنتی آن) یکی از قدیمیترین مشاغل است . زیرا از قدیم، عدهای از زنان بودند که به دلیل تجربه بسیار و اطلاع از داروهای گیاهی و تاثیرات آنها، به زنان دیگر کمک میکردند تا وضع حمل آسانتر و ایمنتری داشته باشند.
البته نباید تصور کرد که آنچه امروز به نام حرفه و دانش مامایی معروف است، ادامه و دنباله همان مامایی سنتی است بلکه امروزه مامایی دانشی است که بر مشاهده ، آموزش، پیشگیری ، تحقیق، تشخیص و درمان استوار شده است.
مامایی یکی از زیرمجموعههای علوم پزشکی است که نقش های بسیار گستردهای اعم از نقش مشاورهای، آموزشی ، مراقبتی ، حمایتی،درمانگری و تحقیقاتی است. البته تمامی این نقش ها در ارتباط با مادر و کودک مفهوم پیدا میکند یعنی ماما به مشاوره قبل ،بعد و هنگام ازدواج ، آموزش نحوه ی تنظیم خانواده و مراقبت در دوران بارداری، زایمان طبیعیو مراقبت بهداشتی مادر و کودک و آموزش در زمینه بهداشت بلوغ به دختران میپردازد.
ماما وظیفه ی تشخیص توانایی یک خانوم برای حامله شدن و خطرات احتمالی را دارد.
هر خانوم باردار باید زیر نظر یک ماما از حاملگی الی زایمان و حتی بعد از زایمان باشد.
دقت کنین این رشته نیاز به صبر و حوصله بالا تحمل رویارویی با خون خونریزی و بسیاری از فشار های دیگر را داراست پس باید خیلی دقت کرد در انتخاب این رشته چرا که کم نیستند افرادی که بدون شناخت پا به عرصه مامایی گذاشته و سپس انصراف میدهند.
این رشته علاوه بر کارشناسی، کارشناسی ارشد اگرچه بطور ناپیوسته دارد که طول زمان کارشناسی 4سال و ارشد آن 2الی3 سال است.
حقوق آن با توجه به کار و فعالیت هر فرد متفاوت ست و این یک چیز بدیهیست ولیکن حقوق افراد در بیمارستان های دولتی از 2میلیون تومن به بالاست.