همانطور که می دانید کمتر خانواده ای را می توان یافت که به بخش رادیولوژی مراکز درمانی مراجعه نکرده باشد. رشته رادیولوژی یا همان پرتوشناسی علم توضیح و تفسیر یافتههای رادیوگرافیک در ارتباط با علائم و نشانههای کلینیکی بیمار است .
راحتتر آن همان اشعه x است که در موقع شکستگی پا یا دست یا ... ، خودتان از نزدیک آن را لمس کردهاید. در حال حاضر این رشته در کنکور سراسری ابتدا در مقطع کاردانی عرضه میشود و سپس میتوان از سطح لیسانس تا دکتری ادامه تحصیل داد. جزء شرائط اولیه انتخاب این رشته ، آمادگی کافی جسمی و روحی و موفقیت در دروس فیزیک، فیزیولوژی، آناتومی میباشد.
فارغالتحصیلان این رشته در مؤسسات تصویرنگار، رادیولوژی، ایزوتوپ، اسکن، سی تی اسکن، MRI و همچنین در بیمارستانها، در بخش فوقالذکر، فعالیت میکنند.
گروهی از فارغالتحصیلان نیز به عنوان بازرسین کار با اشعه ایکس، در سازمان انرژی اتمی و در دانشگاههای علوم پزشکی در سطح کشور مشغول بکار هستند. بهطور کلی یک کاردان رادیولوژی وظایف زیر را به عهده دارد:
- آماده سازی دستگاههای مختلف
_ انجام رادیوگرافی بر اساس تکنیک های مربوط ( وضعیت دادن به بیمار)
_انجام رادیو گرافی با ماده حاجب زیر نظر متخصص رادیولوژی
_ ظهور و ثبت کلیشه های رادیوگرافی
_ کنترل حسن انجام رادیوگرافی انجام شده
_ بایگانی و حفاظت عکسهای رادیولوژی بر طبق استاندارها
_ رعایت کلیه استاندارد ها به منظور حفاظت بیمار و متصدی رادیوگرافی
این رشته نیز تحصیل 4ساله کارشناس پیوسته دارد که میزان حقوق آن با توجه به محل کار و میزان کار متفاوت و بین 1ونیم میلیون و 6میلیون متفاوته.
بازار کار این رشته نسبت به رشته های پزشکی و دندان بیکاری کمتری دارد و توانایی جذب بالاتری دارد.
به دلیل خطرات زیاد اشعه وارد شده به بدن دارای سختی کار و دستگاه تشخیص میزان اشعه ورودی به بدن است.